070 - 5764081 bora@sve-bor.se

Vinterträdgårdar

SVE-BOR kan nu stolt erbjuda försäljning och installation av exklusiva vinterträdgårdar.

GRACJA-CLASSIC

Utvändig design:

Vinterträdgarden CLASSIC, paminner om ett klassiskt glaspalats. Den rektangulära konstruktionen anpassas efter husets utseende och ger ett funktionellt utrymme som kan anpassas efter personliga behov. Vinterträdgarden ger en ny livskvalitet, generösa utrymmen och trivsamt klimat för dig och dina växter.

Konstruktion:

Vinterträdgard i system GRACJA-CLASSIC har en stomme som är tillverkad av inhemsk limträ. Konstruktionselementen är synliga inifran trädgarden. Takbjälkar förses pa utsidan med skyddande gummilister och aluminiumprofiler. I standardutförande glasas taket med energibesparande säkerhetsglas. Sidoväggar glasas med energibesparande glas som beroende pa tillbyggnadens ändamal kan erhallas som härdat glas, säkerhetsglas eller inbrottssäkert glas. I fall vinterträgarden kommer att utsättas för mycket solljus rekommenderar vi att glasa in väggar och tak med solskyddsglas. Fönster och fönsterdörrar kan erhallas som enkel eller dubbel bage med Dreh-Kipp funktion, som skjutbara som öppnas upptill eller som vikbara. Dessa lösningar gör det möjligt att vädra vinterträgarden, genom att för hand öppna fönster och dörrar. Det finns även möjlighet att utföra stomkonstruktionen i träslaget meranti.

GRACJA-PRESTIGE

Utvändig design:

Vinterträgard i system GRACJA-PRESTIGE paminner med sin harmoniska bagform om ett orangeri. Den ger omgivningen ett attraktivt utseende och skapar en varm och mysig stämning. Utrustad med välvalda möbler och fylld med växter blir den favoritplatsen i huset för saväl stämningsfulla möten som för vila och avkoppling efter jobbet.

Konstruktion:

Vinterträgardar i GRACJA-PRESTIGE serien har invändigt en lätt konstruktion av limträ i bagform. En lösning som känns naturligt och utstralar värme. Genom att erbjuda bra isolering utesluter den vattenkondensation pa trästommen. Träbagarnas utsida förses med aluminiumlister som skyddar träelement fran yttre paverkan och som fungerar som rälsprofiler vid förflyttning av glaselement. Bagelement i vinterträgarden glasas med ett glasliknande plastmaterial som är helt färglöst och genomskinligt med optiska egenskaper som liknar glasets. Kännetecknande för GRACJA-PRESTIGE vinterträgardar är dess möjligheter att valfritt placera de rörliga glaselementen, vilket möjliggör att när som helst öppna helt eller delvisst taket. Förflyttning av glaselement/upp och ner/ ger manga möjligheter. Genom att sänka de övre elementen (taket) far vi en hel öppen yta upptill för att sola och samtidigt ett vindskydd. Genom att lyfta de nedre elementen (väggar) blir endast taket kvar av den täckta konstruktionen medan vi far en fri yta ut till balkongen, terrassen eller trädgarden.