Uterum

SVE-BOR kan nu stolt erbjuda försäljning och installation av exklusiva uterum.

GRACJA-CLASSIC

Utvändig design:

Uterummet CLASSIC, påminner om ett klassiskt glaspalats. Den rektangulära konstruktionen anpassas efter husets utseende och ger ett funktionellt utrymme som kan anpassas efter personliga behov. Uterummet ger en ny livskvalitet, generösa utrymmen och trivsamt klimat för dig och dina växter.

Konstruktion:

Uterummet i systemet GRACJA-CLASSIC har en stomme som är tillverkad av inhemsk limträ. Konstruktionselementen är synliga inifrån uterummet. Takbjälkar förses på utsidan med skyddande gummilister och aluminiumprofiler. I standardutförande glasas taket med energibesparande säkerhetsglas. Sidoväggar glasas med energibesparande glas som beroende på tillbyggnadens ända kan erhållas som härdat glas, säkerhetsglas eller inbrottssäkert glas. I fall uterummet kommer att utsättas för mycket solljus rekommenderar vi att glasa in väggar och tak med solskyddsglas. Fönster och fönsterdörrar kan erhållas som enkel eller dubbel båge med Dreh-Kipp-funktion, som skjutbara som öppnas upptill eller som vikbara. Dessa lösningar gör det möjligt att vädra uterummet, genom att för hand öppna fönster och dörrar. Det finns även möjlighet att utföra en stomkonstruktionen i träslaget meranti.

GRACJA-PRESTIGE

Utvändig design:

Uterum i system GRACJA-PRESTIGE påminner med sin harmoniska bågform om ett orangeri. Den ger omgivningen ett attraktivt utseende och skapar en varm och mysig stämning. Utrustad med välvalda möbler och fylld med växter blir den favoritplatsen i huset för såväl stämningsfulla möten som för vila och avkoppling efter jobbet.

Konstruktion:

Uterum i GRACJA-PRESTIGE serien har invändigt en lätt konstruktion av limträ i bågform. En lösning som känns naturligt och utstrålar värme. Genom att erbjuda bra isolering utesluter den vattenkondensation på trästommen. Träbagarnas utsida förses med aluminiumlister som skyddar träelement från yttre påverkan och som fungerar som rälsprofiler vid förflyttning av glaselement. Bågelementen i uterummet glasas med ett glasliknande plastmaterial som är helt färglöst och genomskinligt med optiska egenskaper som liknar glasets. Kännetecknande för GRACJA-PRESTIGE uterum är dess möjligheter att valfritt placera de rörliga glaselementen, vilket möjliggör att när som helst öppna helt eller delvis taket. Förflyttning av glaselement/upp och ner/ ger manga möjligheter. Genom att sänka de övre elementen (taket) far vi en hel öppen yta upptill för att sola och samtidigt ett vindskydd. Genom att lyfta de nedre elementen (väggar) blir endast taket kvar av den täckta konstruktionen medan vi far en fri yta ut till balkongen, terrassen eller trädgarden.